nyarals fejlc

Görögország nyaralás

Görögország Európában országunktól kb. 1000-1200 km-re fekszik. Busszal kb. 16 óra utazással elérhető. Kalimera! Így köszöntenek a vidám görögök országukban. Természetesen autóval gyorsabb, és kényelmesebb is – kivéve a sofőröknek. Legjobb a repülő, de ez igen költséges. Görögországba apartmanokban elszállásolva már elég jó árakon el lehet jutni. Az én görög nyaralásom oda-vissza buszúttal kevesebbe került, mint 1 hét szállás Balatonon.

Görögországba érve csodálatos mediterrán érzés fogja el az ember. Teljesen magával ragad a narancsligetek, az olajfák, és a görög stílusú fehérre meszelt lakóházak látványa. A tenger homokos, apróköves, vagy sziklás partján süttethetjük magunkat. A csodaszép kékben pompázó vízben megmártózhatunk, búvárkodhatunk, de rengeteg változatos programot kínálnak a helyiek, illetve az utazási irodák, ahol élvezhetjük a tenger hűs vizét.

Az egyik legnépszerűbb program a hajókirándulás, ahol szebbnél szebb szigeteket fedezhetünk fel. Görögország rengeteg látnivalót tartogat az odautazók számára. Mielőtt elutazunk, nem árt elgondolkodni rajta, mit is várunk a nyaralástól. Mert, ha minden nevezettességet látni szeretnénk 1 hét nem elég rá, és akkor a pihenésről még nem is beszéltem.

Az országban viszonylag jó áron lehet autót bérelni, négy vagy öt ember esetében gazdaságosabb, mint befizetni az irodák által ajánlott programra. Görögországban a buszközlekedést is igénybe lehet venni, megbízhatóan járnak, és viszonylag olcsón lehet eljutni vele az úticélunkhoz. Szerintem a távolsági buszjárattal való utazás külön élmény, főleg, hogy a buszokat a megállókba le kell inteni, mert csak akkor állnak meg.

Az utazási irodák számtalan programot kínálnak a látványosságok megtekintésre. Ha Görögországban járnak semmiképpen sem szabad kihagyni a Meteorák megtekintését. E csodálatos természeti jelenség páratlan élményt nyújt a látogatók számára. Ha már ott járunk a Meteoráknál, és már egy napot rászántuk, érdemes egy-két kolostorba is ellátogatni. Sokan kedvelik a mitológiából jól ismert, az istenek lakhelyéül szolgáló Olimposz hegységet is.

Városlátogatásokat is szervezhetünk, hiszen olyan nagyvárosokkal dicsekedhetnek, mint Athén, vagy Thessaloniki. Egy kisebb kikötőváros is tartogat érdekességeket a magyar turisták számára, de vigyázzunk a mediterrán országokban megszokott siesta időben az üzletek zárva vannak. Ha már Görögországban vagyunk vétek lenne kihagyni az ottani étel specialitásokat. A friss tengeri élőlényekből készült ételek nagyon finomak.

De érdemes megkóstolni a görög ételeket, mint a suvlaki, a tzatziki, a dolmades (töltött szőlőlevél, a muszaka (rakott padlizsán), és még sorolhatnám. Én a görög gyros-ért rajongok, amit teljesen máshogy készítenek, mint a nálunk megszokottat. A tésztája lángos szerű, és tesznek bele sült krumplit is! Az ételek ára nem több mint Magyarországon. A boltokban, szupermarketekben is hasonló árakkal találkozunk, mint itthon, tehát nem érdemes itthonról elcipelni a különböző konzerveket, és instant ételeket.

Minden utazási iroda kínálatában szerepel a „görög est” program, amire szerintem nem szabad sajnálni a pénzt, hiszen ott megismerhetjük a görög kultúrát, zenét, és ételeket, italokat is. Ha Görögországba utazok, az első dolgom, hogy veszek egy üveg mazsolabort, és azt este a lágyan hullámzó tengerparton felavatom.

Összefoglalva ezt a csodás mediterrán országot csak ajánlani tudom mindenkinek. Hiszen a hazánktól való távolsága nem riasztó, az árak jók, a látvány lenyűgöző, a görög emberek mindig jókedvűek, és vendégszeretők. Ha nem vagyunk túlságosan nagyigényűek egy Balatoni nyaralás árából Görögországba is eljuthatunk, akkor pedig miért ne?
Nyaralás | Adatvédelem | Oldaltérkép
honlapkészítés | Keresőoptimalizálás
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.