nyarals fejlc

Utazás Japánba!

Japán, ez a kicsiny Kelet-Ázsiai szigetország, az elmúlt évek alatt sok dologról nevezetessé vált már.

Ide sorolhatóak például a különösen egzotikus, még is remek ízzel bíró ételeit és italait, mint mondjuk a közkedvelt szakét vagy a már biztosan sokak által ismert, szúsít is.

De Japán varázslatos kultúrája, konyha és tradicionális táncművészetei is igazán említésre méltóak, mivel a japánok ezekben is igen híresek.

Akár csak a többi országot, ezt is sok ünnep színesíti be, amik még inkább vonzóvá és elbűvölővé alakítják japán kicsi szigetét.

Ezen ünnepek közé tartozik, a tavasszal zajló Hanami, ami a cseresznyefák virágzásának az ünnepe, vagy például a sokak által kedvelt, kívülállóként szemlélve, talán furcsának is tűnő, karácsonyi bulizás is, mivel ebben az országban szórakozással töltik ezt az alkalmat.

Bár ezek a fontos ünnepek igen csábítóak ahhoz, hogy rengeteg turistát bírjanak rá az oda utazásra, ilyenkor bizony nem árt, ha indulás előtt az ember azért utána jár egyes dolgoknak, még mielőtt valami gondja származna belőle.

Először is jó, ha rákérdezünk az adott ország, jelen esetben Japán Konzulátusán, hogy pontosan mik is a kiutazásnak a feltételei, nehogy a határnál hazaküldjenek, rosszabb esetben a helyi rendőrségre vigyenek bennünket, amiért valami olyasmit viszünk magunkkal, amit nem szabadna, vagy amiről nincs megfelelő papírunk, hogy engedéllyel visszük be.

Valamint nem ártalmas, ha utazás előtt komolyan áttanulmányozzuk a helyi szokásokat, elvárásokat is, még mielőtt ezek hiánya miatt, esetleg bajba kerülnénk, ami ilyen esetben gyakran elő is fordulhat.

Továbbá a nyelvvel is jó megismerkedni, vagy legalább néhány alap kifejezést, mondatot megtanulni, elsajátítani, mert bármikor szükség lehet a használatukra és révén, hogy odakint sem beszél mindenki például angolul, amely akár úgy szint a segítségünkre lehet, nem biztos, hogy meg tudjuk majd értetni magunkat.

Ha mindezekkel már tisztában vagyunk, akkor jöhet a szállásfoglalás vagy lakásbérlés, annak függvényében, hogy meddig kívánunk kint tartózkodni, mert tegyük fel, kimegyünk három-négy hónapra, akkor lehet, hogy sokkal jobban járunk egy kisebb lakás bérlésével, mint mondjuk egy szálloda vagy hotel fizetésével, még ha nem is a legdrágább az adott szállást biztosító hely.

Mint mindenhol máshol a világban, itt is vannak olcsóbb és drágább részek, annyi különbséggel, hogy idekint egy szegényebb ember szemében, még a kevés is többnek tűnhet, hiszen japán egyike a gazdag országoknak és ez sokban kihat az árai is.

De szerencsére még ennek ellenére is megtalálhatjuk, a nekünk épp legmegfelelőbbet, mert a vidéknek mondható területeken sokkal olcsóbban lehet szállást találni, mint mondjuk Tokióban és környékén, ahol a legdrágább helyek tucatjai tömörülnek össze.

Az utolsó lépéseknél, végül következhet egy jó turisztikai vagy utazási iroda meglátogatása, majd az álltaluk, egyéb esetben magunk választott repülőjegy megvétele tekintvén, hogy ekképp juthatunk ki a leghamarabb.

Japánban, ezek után már nincs is más dolgunk, mint élvezni az általunk kiválasztott szálláshelyen a pihenést és a jobbnál-jobb kényeztetéseket, melyet például a hotelek és előkelőbb szállodák foglalnak magukba.

Viszont, ha inkább szórakoznánk egyet, akkor a számunkra erre legmegfelelőbb helyek a sokak által kedvelt játéktermekben, színházakban, diszkókban, illetve egyéb közkedvelt szórakozóhelyeken jöhet szóba.

Ha pedig a látványosságokra lennénk kíváncsiak, akkor a buszok, metrók és egyéb tömegközlekedési eszközök segítségével, könnyedén eljuthatunk a nekünk megfelelő célpontokhoz, majd a számunkra tetszőleges tempóban körbejárhatjuk és megszemlélhetjük őket.

Ám ha már teljesen kimerültünk ahhoz, hogy sétálással töltsük az időt, és éppen Tokióban van a szállásunk, akkor elég, ha este kinézünk a hotelszobánk ablakán és máris csodálatos látványban lehet részünk, mert bár a főváros nappal is igazán különleges, de mindez csak éjszaka bűvöli el az idelátogatókat, amikor az egész nagyvárosra sötétség borul és az ekkor felgyúló színesebbnél-színesebb fények csillogásaikkal kápráztatnak el minket.
Nyaralás | Adatvédelem | Oldaltérkép
honlapkészítés | Keresőoptimalizálás
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.