nyarals fejlc

Thaiföld

Thaiföld egy mámorító paradoxon. Kaotikus kavalkád, és a nyugalom szigete egyszerre.
Tökéletes célpont az őrült nyüzsgésre vágyóknak, és azoknak is, akik minden idejüket egy nyugágyban, vízszintesben, koktéllal a kezükben, és thai masszőrök keze alatt akarják tölteni.

  • Pezsgő nagyvárosok,
  • Képeskönyvbe illő gyönyörű tengerpartok, fehér homokkal, és a szerelmespárokat szolgáló kis búvóhelyekkel,
  • Barátságos emberek, végtelen vendégszeretet
  • Fűszeres thai konyha
Thaiföld rendkívül gazdag természeti kincsekben, látnivalóban.
Az ország területén több mint 80 nemzeti parkban nézhetjük meg a növény és állatvilág különlegességeit.

Thaiföld fővárosa: Bangkok

Ezerszínű, és megunhatatlan. Az épületek közt járva az ember sokszor nem érti, mit keres egy szűk utcában az üzletek és házak közé bezsúfolva, egy régi templom.
Talán az agyunk nem is képes felfogni, azt a fajta sokszínűséget, amit ez a város nyújt. A sokféle épület, a rohangáló emberek, a szagok, a zajok, az árusok, akik minden utcában hemzsegnek,és olyan csodákat árulnak,amik miatt muszáj megállni még ha nem is vásárol az ember.
Néhány épület rí ki a többi közül, például a királyi palota, vagy a gondolatébresztő Phra Kaew buddhista templom, a Pho templom, a 46 méteres fekvő Buddhával.
De nem szabad kihagyni a város 400 wat-ját sem (templom kolostor), ahol a fáradt turista egy kis nyugalomra találhat. A legfontosabbak a fentebb említett Wat Phra Kaew, Wat Pho és a Wat Triamit.
De az Arany Buddha templomot, a Wat Sai úszópiacot, és a Saovabha intézet kígyófarmját szintén vétek lenne kihagyni.
A Bangkoki közlekedés borzasztó lassú (csúcsidőben átlagosan 13 km óránként), és nagyon nehéz elkerülni. A taxik megfizethető áron vannak, de aki egy extrémebb közlekedési formát szeretne kipróbálni, annak ajánlom a tuk-tuk nevű háromkerekűt. Ennek az az előnye, hogy a lassú forgalom miatt könnyű a le-és felszállás.

Nevezetességek Thaiföldön

Phuket sziget

Az ország legnagyobb szigete, maláj félszigeten fekszik. Félkör alakú, fehér homokos tengerpartjával, a turisták kedvence. Itt lehet egész nap a parton henyélni, miközben hűsítőket szolgálnak fel nekünk. A turistaipar csak „dél-gyöngyének” nevezi. Egy híd köti össze a szárazfölddel. A fővárosból rengeteg repülőjárat indul a szigetre, de első osztályú légkondicionált busszal is eljuthatunk a szigetre 14 óra alatt.
Strandjai a Bang Tao, Patong és Rawai. A vízi sportok kedvelőinek bőven akad választék: búvárkodás, vízisízés, szörfözés, vitorlázás és tengeri kenuzás. Rengeteg édességet és csemegét vásárolhatnak az alkura kész parti árusoktól.
Számtalan bolt árulja a nagy márkákat utánzó termékeket szemtelenül olcsón, érdekes színekben és fazonokban.
A nappali strandparadicsom éjszakára szórakozóhellyé válik, és ellepik a bulizni vágyó helyiek és turisták.

Similan szigetek

A búvárok kiváló merülő helynek tartják a Phuket-től mindössze 100 km-re található szigetcsoportot. Felszínét trópusi erdő borítja.
A víz alatti látvány egy más világot tár elénk. Korall kertek, óriási gránitsziklatömbök, és kanyonok közt kalandozhat a vállalkozó kedvű búvár.
Nakhon Pathom – Az ország legősibb városa
Itt találhatjuk a világ legmagasabb buddhista emlékművét, a 127m magas Phra Pathom Chedi-t. Bangkok-tól 60 km-re fekszik.
Ayuthaya
Thaiföld régi fővárosa. XVI.-XVIII. Századi templomok és romjaik találhatóak itt, melyek mára a világörökség részét képezik. Legfontosabbak a Wat Phra Si Sanphet, a Wat Phra Chao Phanan Choeng,és a Wat Phra Meru.

Thaiföld közlekedése:
Légitársaságuk a Thai International. Rendkívül jó belföldi légiközlekedési hálózata van, a turisták mégis a busz és vasúti közlekedést részesítik előnyben.
A nagyvárosokban autót, jeepet, motorkerékpárt, vagy akár kisbuszt is lehet bérelni.
De igen népszerűek a hagyományos helyi közlekedési eszközök is, ilyen például a tuk-tuk (háromkereku motorizált riksa), a samlor (bicikli-riksa), és a songthaew (kisteherautó). A samlor és a tuk-tuk vezetőivel általában előre meg kell egyezni az árban, a songthaew-ek állandó útvonalon járnak, a taxik pedig többségben taxiórával felszereltek.

Költségek
Pénznem: baht (Bht)
USA $-t mindenhol váltanak, de a travellers' cheque kedvezőbb árfolyamban van, mint a készpénz. Kezd elterjedni a hitelkártya, egyre több helyen fogadják el. A borravaló egyenlőre nem megszokott,de a luxusszállodákban már kezdenek hozzászokni. A piacokon, turistaboltokban, és taxikban az alkudozás viszont szinte kötelező.
Időszámítás
A thai naptár a Buddhista időszámítás szerint számolja az éveket, azaz 543 évvel előttünk jár. A hónap és a nap viszont egyezik.
Nyaralás | Adatvédelem | Oldaltérkép
honlapkészítés | Keresőoptimalizálás
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.